Winterrit 2014

2014 Winterrit

ZO, het beste bewijs is vandaag weer geleverd. Diegenen die thuis gebleven zijn door de slechte weersverwachtingen zullen spijt gehad hebben.

De start was bij The Pub in Made. Geweldige tent is dat zeg. Jammer dat de opkomst bleef steken op 12 rijders en 5 uitzwaaiers.

Een prachtige rit door de polders richting Willemstad. De regen die werd voorspeld bleef uit. Geen druppel gehad maar wel veel, erg veel wind. Maar d’as leuk. Dat is spelen met de elementen. Maar met regen was het iets anders geworden.

Erg lag toch wel her en der droge klei op de weg en als dat nat wordt…….

Voor mij was het de eerste echte rit op met de sidecar. Afgelopen week heb ik die in Engeland bij de bouwer afgehaald en naar Oosterhout gereden.

Maar vandaag was het slingeren, uitwijken voor tegemoet komende auto’s die soms gewoon niet effe aan de kant willen. Nou dan maar recht erop af.

De rechterbocht blijft een uitdaging. Zorgen dat de bak niet los komt; maar dat zit vooral “tussen de oren” zeggen de insiders.

Op één maart heb ik een hele dag instructie bij de ANWB dus ik hoop daar veel te leren over bochtentechniek.

Maar toch ging het langer hoe lekkerder. Het was er natuurlijk een uitgelezen dagje voor.

In Willemstad was het toch even een probleem.   ……..”Waar laat ik dat ding????”. Langs de kade tussen twee paaltjes, voorzichtig achteruit laten zakken richting het water. Niet te ver natuurlijk.

En ja hoor 5 cm aan elke kant ruimte. Da’s genoeg.

Na de voortreffelijke lunch weer via een prachtig polderverhaal terug  naar Made. Daar aangekomen even Paul en Petra opgehaald met die bak. Ik voelde me met een soort Borrelbus op pad.

 

Kortom, ik had echt de dag van mijn leven en ik weet zeker dat die Sidecar me een hoop nieuw motorplezier gaat geven. Dat wordt lachen het komend seizoen.

 

LUDO

comments powered by Disqus