2015 sluitingsrit

2015 sluitingsrit

Langs de Dommel en Brabantse Watermolens

 

Het begint langzaam maar zeker traditie te worden om de laatste officiële rit van het seizoen in onze eigen provincie te verrijden. Ook nu weer slingeren we door het rijke, Bourgondische Brabant en genieten van heerlijke vlotte stuurwegen en kleine kruip-door-sluip-door weggetjes, waarvan het merendeel zonder de bij dit jaargetijde behorende modder! Je kunt tijdens deze tocht ontdekken hoe gevarieerd onze provincie is en dat we ook dit keer wederom "nieuwe" wegen hebben weten te vinden door met prachtige herfstkleuren getooide bosgebieden. Het grootste deel van de route gaat door het stroomgebied van de Dommel waar we een aantal schitterende historische Watermolens zullen aandoen.

De tocht zelf is 200km lang en eindigt bij uitspanning ’t Stokske aan de Zandstraat 1 in Moergestel waarna er nog zo’n 40 binnendoorkilometers volgen om ons veilig in Oosterhout te brengen. Zo je wilt kies je in plaats van dit laatste deel voor de snelweg, al maakt dat qua afstand niet veel uit.

Het merendeel van de route bestaat uit wegen waar je lekker tempo kunt maken, dus laat je niet afschrikken door de lengte van de rit. Daarbij is ons Midden-Brabant vanzelfsprekend goed bedeeld met de nodige horecagelegenheden om jezelf op tijd te voorzien van een natje en een droogje of om gewoon even lekker op te warmen.

 

Verzamelen doen we op zondag 25 Oktober om 10.00u bij café The Pub aan de Kloosterstraat 36 in Made. De totale route met een lengte van 240 kilometer eindigt bij de Tulip Inn aan de Beneluxweg in Oosterhout (het voormalige AC Restaurant).

De GPS-route is opgesplitst in een viertal delen, telkens eindigend bij een horecagelegenheid. Echter, je kunt de route naar believen ook opsplitsen in drie stukken van respectievelijk 90km en tweemaal 75km; na 90km arriveer je dan bij de “Opwettense Watermolen” voor een heerlijke lunch, 75km verder ben je alweer op de Markt in Eersel met keus te over voor een relaxte koffiestop.

 

De route is zoals gebruikelijk weer via de site te downloaden.

 

Veel rijplezier!

comments powered by Disqus