2014 voorjaarsrit

2014 voorjaarsrit

Afgelopen zondag 4 mei is de voorjaarsrit verreden.

 

Rond kwart over negen in de ochtend was het al een drukte van belang bij Hotel Princeville. Maar gaayers die buiten staan en niet eerst een bakkie koffie gaan doen is dan wel weer bijzonder. Vooral omdat de temperatuur nog niet echt aan de hoge kant was op de vroege morgen. Maar wat bleek, een nieuwe fiets in het gezelschap en die moet natuurlijk wel even uitgebresi bekeken worden. Langzaam aan druppelen we toch maar naar binnen en na een klein half uurtje worden we uitgezwaaid door Ans.

Eerst een stukje over de snelweg richting Roosendaal en van hieruit binnendoor richting Zeeland. Even stoppen om wat camerawerk te monteren en ja hoor.... daar heb je weer zo'n groepje Gaayers, ditmaal aangevoerd door een zijspan.

Verder gaat het over de leuke kleine, maar toch vlotte weggetjes, en via Tholen, Bruinisse, Oosterland en Ouwerkerk komen we aan bij het watersnoodmuseum. Hier genieten we van een uitgebreide lunch in het zonnetje, aan het water.

Na korte tijd komen ook de andere Gaayers aan en hier ontstaat nog goed gesprek over de "toegestane" breedte van een voertuig, dit in verband met een ontmoeting tussen een witte bus met haast en een zijspan, zonder achteruit.

Weer helemaal op krachten gekomen gaan we op voor het tweede deel. Even stoppen voor de Zeelandbrug en ook de volgende brug werkt niet echt mee. Via Wemeldinge, Oostdijk en Gawege tuffen gaan we weer richting huis. 

Na een korte stop voor iets fris (en een kersenvlaatje...) blijkt het laatste stukje toch nog behoorlijk lastig met wat omleidingen en afsluitingen. 

Marion, bedankt voor de mooie rit, met veel verrassende stukjes Brabant en Zeeland.

Bij thuiskomst snel even het ergste vuil (nogal wat beestjes geraakt) van de motor verwijderd, want komende week moeten we weer op pad voor de Gaay.

Het leven is hard voor een bestuurslid, 5 dagen Vogezen in het vooruitzicht.

Ik heb er nu al zin in!

 

Eric

 

 

 

 

comments powered by Disqus